ЗДРАВА ШТРУДЛА са ланом, овсеним брашном и кокосовим протеином - кора од само 6 састојака, фил који топи у устима и рецепт готов за 20 минута
Ако тражите брзи и здрави десерт који је укусан и хранљив, ова штрудла је прави избор! Рецепт смо пронашли на профилу Дајане Шврака Милутиновић, магистра фармације и мастера исхране и суплементације, и комбинује једноставну кору од само 6 састојака са филом који топи у устима, пуним природних и нутритивно богатих састојака.
Ова здрава штрудла је савршена за све који желе да уживају у домаћој посластици без превише шећера и индустријских додатака. Кора се прави од ланеног брашна, овсених мекиња, кокосовог протеина, урми, сока од поморанџе и мало кокосовог уља – све састојке је лако пронаћи и брзо припремити.
Фил спаја индијске орахе, мак, ванилу, грожђице и мед у кремасту комбинацију која је слатка, али здрава, и топи се у устима. Штрудла се пече само 15 минута на 150°Ц, што је чини идеалном за брзи доручак, ужину или десерт.
Рецепт Дајане Швраке Милутиновић доказ је да здрава и једноставна исхрана може бити и укусна и визуелно примамљива, без компромиса по питању нутритивних вредности.
КОРА
- 100г ланеног брашна⠀
- 100г овсених мекиња⠀
- 50г кокосовог протеина(може брашно) ⠀
- 5 урми⠀
- Сок од 2 поморанџе⠀
- Мала кашика кокосовог уља ⠀
Све састојке помешати у мултипрактику и пребацити масу на пек папир. ⠀
Рукама поравнати па преко ставити још један пек папир и разваљати тесто.⠀
Ако вам сок од 2 поморанџе буде мало(зависи од величине) додајте мало воде да се тесто лепо одваја и ломи.
Фил:⠀
- 70г натопљених индијских ораха ⠀
- 250г мака (можете самлети пре, ја нисам и мени је овако сјајно) ⠀
- Арома ваниле⠀
- 100г грожђица⠀
- 2 кашике меда⠀
- Сок од 2 поморанџе⠀
Све састојке повезати у мултипрактику. ⠀
Фил мазати преко теста. ⠀
Увијате тесто тако да прво увија је буде уско, а онда остале шире. ⠀
⠀
Пече се око 15так минута на 150°Ц. ⠀
⠀
Да би се лепо резала нема потребе дуго да се пече. ⠀
⠀
Дајана је рекла да је након тога посула штрудлу кокосовим протеином и циметом.