Skip to main content
masturbacija

POSLE POROĐAJA VAŠA VAGINA NIJE ISTA? Radite ove vežbe i povratićete je

Foto: Profimedia
Bićete ZAHVALNE same sebi.

Porođaj i rođenje deteta predstavlja veliku trauma i promenu za žensko telo. Iako govore da će se sve to vremenom doći na svoje mesto, lekari preporučuju ženama da rade vežbe koje će im pomoći da pospeše oporavak reproduktivne zone. Međutim, dešava se da žene jednostavno zaborave na to ili smetnu s uma koje su to vežbe koje bi trebalo da rade.

Skoro svaka žena je do sada čula za famozne Kegelove vežbe

vagina
Foto: Profimedia

Naročito one koje su imale porođaj. Samo što izguraju bebu napolje, babica govori da sve uvlačiš nazad radeći Kegelove vežbe. Po principu, orruuuk! Takođe, gotovo svaka žena koja je prošla kroz to iskustvo reći će vam da koliko god je lako reći, toliko je teško isto i uraditi. Ili, raditi. Mnoge su se nakon toga zaklinjale da više nikada seks neće imati u životu. Ali nije tako jer sve prođe i ubrzo zaista i dođe na svoje mesto. E, sad, ostaje pitanje da li vaginalni zidovi povrate čvrstinu koju su imali pre porođaja.

U svakom slučaju, ako radite na zatezanju mišića stomaka, zadnjice, tricepsa i bicepsa, šta vas sprečava da u isto vreme aktivno radite in a zatezanju vaginalnih mišića? Zašto njih prepuštate slučaju i zanemarujete?

KAKVE SU VAŠE? Samo jedan detalj na grudima pokazuje koliko ste privlačne, veličina je nebitna!

Značaj rada vežbi za zatezanje vaginalnih mišića ne ogleda se samo u održavanju čvrstine vaginalnih zidova, koja, uzgred budi rečeno, nije bitna samo za užitak vašeg partnera pri upražnjavanju seksualnih odnosa, već ima za cilj povećanje seksualne želje žene, intenziviranje jačine njenih orgazama. Takođe, čvrsti vaginalni mišići mogu da vam omoguće da lakše postignete višestruki orgazam.

Da li sve ovo zajedno predstavlja dovoljno dobar motiv da biste počeli da vežbate svoje vaginalne mišiće? Ako vam se brci u osmeh razvlače, krenite da stiskate! Ako ne, kreite da vežbate da bi vam dobar orgazam vratio osmeh na lice. Vredi svaki uložen trud.

Masturbacija
Foto: Profimedia

Kako da naučite da radite Kegelove vežbe?

Svoje vaginalne mišiće najlakše ćete osetiti tako što ćete dok piškite prekinuti mlaz. Potrudite se da u isto vreme ne uvlačite stomak. Kad osetite svoje vaginalne mišiće, stisnite ih i napravite kontrakciju, zadržavajući ih stinutim nekoliko sekundi, potom otpustite stisak. Počnite sa 25 ponavljanja u dva seta dnevno. Recimo, dok se vozite prevozom do posla i nazad. Uostalom, imate li šta pametnije da radite za to vreme?!

Svaki naredni dan povećavajte broj stisaka, sve dok ne dođete do 50, što ćete ponavljati bar tri puta dnevno, pritom, stisak zadržavajući duže.

NE RAZMIŠLJAJTE VIŠE O TOME: Muškarci nam otkrivaju šta STVARNO znači kada se ne jave posle dejta

To bi bila osnovna vežba za zatezanje vaginalnih mišića. Ukoliko želite da ubrzate proces zatezanja mišića i brže napravite značajnu razliku u čvrstini vaših vaginalnih zidova koristite takozvane Kegelove loptice, koje možete da kupite u bilo kojoj radnji za prodaju seksi igračaka.

vagina
Foto: Profimedia

Ako vam je neprijatno da ulazite u takvu vrstu prodavnica, uvek možete da iste poručite preko interneta. Kegelove loptice su male loptice (može da bude i samo jedna), koje stavljate duboko unutar vagine i koje prilikom rada vežbi stiskate kontrakcijama koje izvodite svojim vaginalnim mišićima. Ove loptice osiguravaju da pravilno radite vežbe. Samo to što ćete ih imati u svom posedu, podsetiće vas da treba svakodnevno da radite ovu vrstu vežbi.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
-0 Beograd