Baklava BEZ KORA s orasima, zaboravićete na originalnu verziju: Pravi je raj za nepca, jednostavna za pripremu i začas gotova
Recept za baklavu bez kora morate zabeležiti, jer svako ko je bude probao, sigurno će vam tražiti reecept.
Baklava bez kora sa orasima se pravi neverovatni lako, te upeva i onim neiskusnim domaćicama koje ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji. Sa druge strane, njenom ukusu ne može apsolutno niko da odoli.
Sastojci:
-
3 jaja
-
150g šećera
-
12 kašika mleka
-
12 kašika ulja
-
12 kašika pšeničnog griza
-
12 kašika brašna
-
1 prašak za pecivo
-
200 g mlevenih oraha
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ostale sastojke, pa na kraju mlevene orahe i lagano sve sjediniti, mešajući odozdo prema gore.
Smesu sipajte u nauljen i brašnom posut pleh i kašikom poravnajte.
Pecite na 200 C dok kora ne porumeni.
Dok se kora hladi, skuvajte sirup. Potrebno je da šećer i voda proključaju.
Kada se kora prohladila, isecite je na kocke i dobro natopite toplim sirupom. Ostavite da se prohladi, a potom pospite mlevene orahe preko.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Domaći kuhar.