Zaboravite kupovni: Od SAMO TRI sastojka napravite DOMAĆI JOGURT koji je gušći, ukusniji i zdraviji od bilo kog iz prodavnice
Bez konzervansa, aditiva i nepotrebnih dodataka uz samo tri jednostavna sastojka.
U vreme kada sve više ljudi teže ka prirodnoj ishrani i domaćim proizvodima, ovaj recept za domaći jogurt došao je kao savršeno rešenje.
Sastojci
- 2 l kravljeg mleka
- 2 kašike gustina
- 100 ml jogurta
U šerpu sipajte mleko. U posudu rastvorite gustina sa malo mleka, kako bi nestale grudvice, a potom sjedinite sa mlekom i promešajte. Kuvajte mleko na srednjoj temperaturi sa neprestanim mešanjem, sve dok ne proključa.
Nakon toga ostavite mleko da se ohladi, a potom pokupite kajmak sa vrha.
Zatim mleko vratite na srednjoj vatri, a potom dodajte jogurt sa neprestanim mlekom dok ne proključa. Potom jogurt sipajte u teglice i ostavite u rerni na 100 C 4 sata, da se jogurt stegne.
Nakon četiri sata, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom ostavite još 5 h u frižideru.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Moj Kutak.