Baklava sa višnjama i gotovim korama je najlepša VASKRŠNJA PITA - Pravi je raj za nepca, jednostavna za pripremu i začas gotova
Pravi raj za nepca, jednostavna za pripremu i začas gotova!
Ako ove godine želite da na uskršnjoj trpezi zasijaju i slatki zalogaji koji mame uzdahe već na prvi pogled – baklava sa višnjama je pun pogodak! Spoj tradicionalnog i modernog, ova pita je sočna, mirisna i prepuna osvežavajućeg voćnog ukusa.
Pravi se brzo, od gotovih kora, bez komplikovanih postupaka, a ukusom parira najfinijim poslasticama. U svakom zalogaju krije se savršen balans između slatkog i kiselkastog, a miris pečene kore i višanja ispuniće kuću prazničnom toplinom.
Sastojci:
500g. gotovih kora za pitu
Za premazivanje kora:
4 jaja
2 vanil šećera
150g. šećera
150ml. ulja
300ml. jogurta
5 kašike griza
1 prašak za pecivo
Fil
1kg. višanja
5 kašika griza
Šerbet:
500g šećera
1 vanil šećer
Sok od jednog limuna
700ml. vode
Priprema:
Umutite fil od jaja, šećera, ulja, jogurta, griza i praška za pecivo. Tim filom prelivajte svaku koru, pa stavite višnje sa grizom i umotajte. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180c./25min. Vrelu pitu preliti vrelim šerbetom.