Sreda 06. dec 2023.
goca-lazarevic

GOCA LAZAREVIĆ U SEDMOJ DECENIJI NIKAD VITALNIJA: 16 sati NE JEDE NIŠTA, na ishrani je PO UZORU NA NOLETA

Foto: Srbija Danas
Gordana Goca Lazarević (66) za „Zdrav život“ otkriva da za sada nije imala većih zdravstvenih problema, sem hipertenzije koja je u njenom slučaju nasledna.

Pevačica Gordana Goca Lazarević je neko ko je uvek brinuo o svom izgledu - a to se ni sada, u sedmoj deceniji, nije promenilo. Za njenu vitku liniju nije zaslužna samo genetika već i način ishrane i stil života kom je odlučila da se okrene.

GLUMICA ZAPOČINJE DANA SA KAFOM I OVIM NEOBIČNIM DODATKOM: Nikad lakše do kože bez bora i ZDRAVIH KOSTIJU

GLUMICA ZAPOČINJE DANA SA KAFOM I OVIM NEOBIČNIM DODATKOM: Nikad lakše do kože bez bora i ZDRAVIH KOSTIJU

OVAJ ČAJ POSEDUJE LEKOVITA SVOJSTVA: Ako se pije redovno može da izleči masnu jetru i reguliše nivo šećera

OVAJ ČAJ POSEDUJE LEKOVITA SVOJSTVA: Ako se pije redovno može da izleči masnu jetru i reguliše nivo šećera

- Ne, nisam imala nekakvih većih problema sa zdravljem. Malo hipertenzija, ali su mi rekli da je to naslednog karaktera i zbog načina života – započinje razgovor pevačica koja ističe da se posledice noćnog života u njenom slučaju osete.

"Jako loše je uticao neredovan život na mene. Kada je reč o ishrani - jedenje kasno noću, obično tek kada se završi nastup a onda još treba da vozim u zoru, umorna. Posledica tog višedecenijskog noćnog rada su nesanice, pa nikada nisam imala čvrst i dobar san. Nekoliko dana u nedelji sam redovno išla na spavanje u zoru, ostajala budna od napetosti i umora. Budem nervozna i umorna posle nastupa, a nakon toga treba u pola četiri ujutru da se fotografišem sa fanovima iako u tom trenutku nisam reprezentativna. Sva se tresem od decibela koji su stizali sa zvučnika, a to nije nimalo zdravo, dođem kod kuće i tresem se u krevetu. Često se dešavalo da me i uhvati promaja, pa i reumatični bolovi", govori Goca za "Zdrav život".

"Nikada nisam pušila i konzumirala piće, jer sam stalno na nastupe morala samu sebe da vozim. Dosta pešačim i, kad pijem kafu, volim da sedim napolju, volim prirodu i ona me regeneriše. Decenijama redovno pešačim, pored moje kuće se nalazi i park. Klonim se dima, kada god ne budem u zatvorenim prostorima to je za mene super", izjavljuje Lazarevićeva koja je sada kada ima više vremena za sebe i manje posla, način života oblikovala baš onako kako je želela.

- Više vodim računa o tome šta unosim u organizam, zbog toga što se manje trošim i metabolizam se promenio. Primetila sam kod sebe obline, nekada sam bila violina, sada sam viola. Ne dozvoljavam sebi da se ugojim, malo mi se dogodilo da se ubucim i opustila sam se za vreme korona virusa. Više vremena provodimo kod kuće, manje kretanja i samim tim više jela. Uvela sam u svoj režim ishrane autofagiju, jer sam čula da to odlično radi. Osam sati možete da jedete kako želite, šesnaest sati ništa, samo čaj i voda – kaže pevačica koja je za kraj imala poruku za sve čitaoce „Zdravog života“.

- Nema goreg rada od nerada, a ako već ne radimo onda treba i manje da jedemo. Izgovori su čudo, kad god imate vremena mislite na sebe. Kad god čovek misli na sebe i voli sebe, on uvek nađe da se posveti sebi.,  zaključuje Gordana Lazarević.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd