Kremasta GINISOVA TORTA je raj za nepce - Kombinacija CRNOG PIVA i ČOKOLADE oduzima dah, a jede se brzinom svetlosti
Popularna torta neočekivanih sastojaka postaće i vaš omiljeni slatkiš.
Ginisovo pivo je jedno od najpoznatijih crnih piva, a još je bolje u kombinaciji sa sastojcima za slatke poslastice. Sledi recept za kremastu tortu u kojoj dominira ova vrsta alkohola.
Za koru:
- 240 ml Ginisovog piva
- 140 g slanog putera
- 70 g kakaa
- 300 g braon šećera
- 55 g belog šećera
- 180 ml kisele pavlake
- 2 jaja
- malo soli
- 2 kašičice ekstrakta od vanile
- 250 g brašna
- prašak za pecivo
Za glazuru:
- 140 g šećera
- 300 g Maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- kašičica ekstrakta od vanile
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Pleh prečnika 23 cm premažite istopljenim puterom i ostavite sa strane.
U velikoj šerpi pomešajte pivo i puter. Stavite na srednju vatru i mešajte dok se slan puter ne otopi, a zatim pomerite sa ringle.
Dodajte kakao i šećer, pa mešajte dok se ne sjedine. Umutite sve sastojke za koru i pecite sat vremena na temperaturi od 160 stepeni, dok ne dobije boju. Pustite da se potpuno ohladi.
Sastojke za glazuru izručite u činiju i mutite dok smesa ne postane kremasta.
Kada je torta potpuno ohlađena, iz pleha je premestite na tacnu namenjenu za poslastice. Glazurom premažite samo njen vrh. Prijatno!