Ова посластица ће бити ваш разлог за осмех након дугог, напорног дана. Испратите рецепт и приуштите себи ужитак.
Састојци:
- 750 мл воде
- 3 пудинга са укусом ваниле
- 150 г шећера
- 200 г маргарина
- 100 г шећера у праху
- 220 г посне плазме
- 150 г лешника
- 370 г чоколаде за мешање
- 5 кашика уља
Припрема:
Најпре скувајте пудинг са 500 мл воде. Након тога оставите да се прохлади.
Умутите маргарин који је одстојао на собној температури, па му постепено додајте шећер у праху. Полако спојите пудинг и маргарин. Добијену смесу поделите на три једнака дела.
У први додајте млевени кекс, другом придружите 250 г отопљене чоколаде, док трећи обогаћујете млевеним лешницима. Тим редоследом наносите у одабрани калуп.
Торту прелијте чоколадном глазуром направљеном од 5 кашика уља и 120 г чоколаде. Оставите да се охлади преко ноћи. Пријатно!
@mikina_kuhinja Ево рецепта за коју пмиљену посну торту. Потребно: 750мл воде 3 пудинга са укусом ваниле 150г шећера 200г маргарина 100г прах шећера 220г посне плазме 150г лешника 370г чоколаде за мешање 5 кашика уља Прво кувам пудинг тако сто 500мл воде и шећер стављам да провре, а у остатак воде размућујем пудинг са укусом ваниле. Он не садржи ни млеко, ни сурутку, зато је он увек мој избор у време поста. Уливам га у вријућу воду и мешам док се не згусне, па покривам провидном фолијом скроз до фила и остављам да се прохлади. Мутим маргарин собне температуре, те му постепено додајем шећер у праху и мутим док се фино не сједине. Премућујем пудинг који је још увек топао, па га додајем део по део у умућен маргарин и мутим док не добијем фин и кремаст фил. Ову торту обожавам јер поред доброг укуса има и веома једноставну припрему. Основа за филове је готова и сада је делим на 3 једнака дела. У један део додајем млевени кекс, у други 250г отопљене чоколаде, а у трећи млевене орахе. Све филове добро измешам и формирам торту. Први слој је фил са кексом јер је најчвршћи и носиће целу торту. Преко њега стављам фил са чоколадом и као последњи и најмекши иде фил са орасима. Преливам торту чоколадном глазуром од 120г чоколаде и 5 кашика уља. Остављам је да се стегне и охлади преко ноћи. Савет за сечење торте са глазуром је да загрејете нож под млазом вруће воде, обришете, а потом сечете. Тако вам чоколадна глазура неће пуцати. #posno #recepti #torta ♬ оригинал соунд - Микина кухиња