MIMOZA je najlepša i najkremastija USKRŠNJA salata - Savršeno praznično predjelo koje svi vole, a jednostavno se priprema
Veoma dekorativna salata, sa puno dobrih ukusa koji se upotpunjuju.
Tražite savršenu salatu za uskršnju trpezu? Salata Mimoza je pravi izbor! Kremasta, lagana, dekorativna i izuzetno ukusna, ova salata se već godinama nalazi na prazničnim stolovima mnogih domaćica.
Priprema se brzo, od jednostavnih sastojaka, a uz to je i vizuelno atraktivna – pravi praznični hit među predjelima. Bilo da je služite kao hladno predjelo ili lagani dodatak glavnom jelu, Mimoza salata za Uskrs biće pun pogodak koji će oduševiti sve za stolom.
Sastojci:
6 kom krompira srednje velicine
6 kom jaja
350 gr salame (po izboru)
350 gr sira (po izboru,pogodnog za rendanje)
400 ml kisele pavlake
300 ml majoneza
so, biber po ukusu
Skuvati krompir (bez ljuske) i tvrdo obariti jaja. Pustiti da se dobro ohlade, kako bi se lakše rendali.
Dok se krompir i jaja hlade, mikserom sjediniti majonez i pavlaku uz dodatak soli i bibera po ukusu ( ne preterivati).
Poceti "slaganje" salate u posudi:
Na dno narendati 1/2 kolicine krompira, blago prstima poravnati da se ravnomerno prekrije celo dno činije.
Posoliti i pobiberiti.
Premazati sa 1/4 umucenog fila.
Preko toga rendati 1/2 salame, pa 3 kuvana jaja i 1/2 sira. Blago poravnati i premazati 1/4 fila.
Izrendati ostatak krompira, posoliti i pobiberiti. Premazati 1/4 fila.
Ponoviti salamu, jaja i ostatak fila i na kraju sitno narendati ostatak sira.
Ukrasiti po zelji.