МИМОЗА је најлепша и најкремастија УСКРШЊА салата - Савршено празнично предјело које сви воле, а једноставно се припрема
Веома декоративна салата, са пуно добрих укуса који се употпуњују.
Тражите савршену салату за ускршњу трпезу? Салата Мимоза је прави избор! Кремаста, лагана, декоративна и изузетно укусна, ова салата се већ годинама налази на празничним столовима многих домаћица.
Припрема се брзо, од једноставних састојака, а уз то је и визуелно атрактивна – прави празнични хит међу предјелима. Било да је служите као хладно предјело или лагани додатак главном јелу, Мимоза салата за Ускрс биће пун погодак који ће одушевити све за столом.
Састојци:
6 ком кромпира средње велицине
6 ком јаја
350 гр саламе (по избору)
350 гр сира (по избору,погодног за рендање)
400 мл киселе павлаке
300 мл мајонеза
со, бибер по укусу
Скувати кромпир (без љуске) и тврдо обарити јаја. Пустити да се добро охладе, како би се лакше рендали.
Док се кромпир и јаја хладе, миксером сјединити мајонез и павлаку уз додатак соли и бибера по укусу ( не претеривати).
Поцети "слагање" салате у посуди:
На дно нарендати 1/2 колицине кромпира, благо прстима поравнати да се равномерно прекрије цело дно чиније.
Посолити и побиберити.
Премазати са 1/4 умуценог фила.
Преко тога рендати 1/2 саламе, па 3 кувана јаја и 1/2 сира. Благо поравнати и премазати 1/4 фила.
Изрендати остатак кромпира, посолити и побиберити. Премазати 1/4 фила.
Поновити саламу, јаја и остатак фила и на крају ситно нарендати остатак сира.
Украсити по зељи.