MUS od maline i pistaća: Nema pečenja, a ukus kao da je iz poslastičarnice - Osvežava tokom letnje žege
Ukoliko ste ljubitelji osvežavajućih slatkiša, onda je ovo pravi izbor za vas.
Saglasićemo se da je kombinacija malina i krema od pistaća, uz neko drugo voće po izboru, dobitna. "Dubai" poslastice na nebrojeno mnogo načina, popularizovale su krem od pistaća do te mere da je postao neizostavni deo mnogih recpata. Mada, ne možemo reći da hajp nije opravdan i da nije ukusan, naprotiv.
Zbog neodoljive kombinacije pomenutih ukusa, donosimo vam recept koji preti da postane oličenje ovog nam leta. Jednostava i lak za pripremu, što je veoma važno u današnje vreme, kada nam je sve drugo preče od toga da sami sebi ugodimo (što je tema za razmišljanje, ali u nekom drugom tekstu).
Ova voćna torta pravi je spoj osvežavajućeg ukusa i lagane, kremaste teksture. Na biskvitnoj podlozi nalaze se slojevi voćnog želea, penastog fila od malina i glazura od crvenog voća, ukrašeni svežim bobicama i mrvicama pistaća. Izgleda luksuzno, a pravi se lakše nego što mislite.
Šta vam je potrebno od sastojaka?
- Mleveni keks 150 g
- Puter 70 g
- Mleko 1 kašika
- Maline 300 g
- Šećer 2 kašike
- Želatin 1 kesica
- Slatka pavlaka 250 ml
- Krem sir 200
- Šećer u prahu 100 g
- Pasirane maline 150 g
- Želatin 1 kesica
- Sok od crvenog voća 100 ml
- Šećer 1 kašika
- Želatin 1 kesica
- Pistaći po želji za dekoraciju
Postupak pripreme je sledeći:
Pomešajte keks sa otopljenim puterom i mlekom. Utisnite u kalup prečnika 20 cm. Ohladite u frižideru. Skuvajte maline sa šećerom. Procedite i dodajte rastvoren želatin. Prelijte preko podloge i ostavite da se stegne. Umutite pavlaku, dodajte krem sir, šećer i pasirane maline. Dodajte pripremljen želatin i prelijte preko želea. Ostavite da se stegne. Sok od voća zagrejte sa šećerom, dodajte želatin. Prelijte kao poslednji sloj preko musa. Kada se glazura stegne, ukrasite voćem, pistaćima i kuglicama od čokolade.
Prijatno!