МУС од малине и пистаћа: Нема печења, а укус као да је из посластичарнице - Освежава током летње жеге
Уколико сте љубитељи освежавајућих слаткиша, онда је ово прави избор за вас.
Сагласићемо се да је комбинација малина и крема од пистаћа, уз неко друго воће по избору, добитна. "Дубаи" посластице на небројено много начина, популаризовале су крем од пистаћа до те мере да је постао неизоставни део многих рецпата. Мада, не можемо рећи да хајп није оправдан и да није укусан, напротив.
Због неодољиве комбинације поменутих укуса, доносимо вам рецепт који прети да постане оличење овог нам лета. Једностава и лак за припрему, што је веома важно у данашње време, када нам је све друго прече од тога да сами себи угодимо (што је тема за размишљање, али у неком другом тексту).
Ова воћна торта прави је спој освежавајућег укуса и лагане, кремасте текстуре. На бисквитној подлози налазе се слојеви воћног желеа, пенастог фила од малина и глазура од црвеног воћа, украшени свежим бобицама и мрвицама пистаћа. Изгледа луксузно, а прави се лакше него што мислите.
Шта вам је потребно од састојака?
- Млевени кекс 150 г
- Путер 70 г
- Млеко 1 кашика
- Малине 300 г
- Шећер 2 кашике
- Желатин 1 кесица
- Слатка павлака 250 мл
- Крем сир 200
- Шећер у праху 100 г
- Пасиране малине 150 г
- Желатин 1 кесица
- Сок од црвеног воћа 100 мл
- Шећер 1 кашика
- Желатин 1 кесица
- Пистаћи по жељи за декорацију
Поступак припреме је следећи:
Помешајте кекс са отопљеним путером и млеком. Утисните у калуп пречника 20 цм. Охладите у фрижидеру. Скувајте малине са шећером. Процедите и додајте растворен желатин. Прелијте преко подлоге и оставите да се стегне. Умутите павлаку, додајте крем сир, шећер и пасиране малине. Додајте припремљен желатин и прелијте преко желеа. Оставите да се стегне. Сок од воћа загрејте са шећером, додајте желатин. Прелијте као последњи слој преко муса. Када се глазура стегне, украсите воћем, пистаћима и куглицама од чоколаде.
Пријатно!