Najjednostavnija prevrnuta TORTA SA JABUKAMA od samo 6 sastojaka idealna je za iznenadne goste - Odličan i sočan desert koji će vas oduševiti, a svakim zalogajem vraća u detinjstvo
Naše bake su je stalno pravile, a ne može biti jednostavnija i sočnija poslastica
Nema ničeg lepšeg od torte koja se priprema brzo, a svaki zalogaj vraća u sećanja na detinjstvo. Prevrnuta torta sa jabukama je desert koji mami svojim mirisom, sočnošću i jednostavnošću.
Sa samo 6 sastojaka, ovaj recept je prava čarolija za sve koji vole da uživaju u domaćem slatkišu, a pritom nemaju puno vremena. Idealna je za iznenadne goste ili kad želite da se počastite nečim slatkim i mirisnim – svaki zalogaj ove torte donosi osećaj domaće ljubavi i topline.
Sastojci:
350 g šećera
1,5 kg sitnih jabuka
50 g seckanih oraha
50 g suvog grožđa
5 jaja
120 g brašna
pola praška za pecivo
Priprema:
1. U dublju posudu poređati jabuke, preko njih dodati orahe, suvo grožđe i 200 g šećera pa peći u rerni na 250 stepeni dok se šećer ne otopi.
2. Za to vreme umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati žumanca i mutiti još malo a zatim dodati brašno i prašak za pecivo.
3. Smesu preliti preko pečenih jabuka i vratiti u rernu da se zapeče.
4. Kad bude gotovo, kolač odmah prevrnuti na tacnu, na kojoj će stajati tako da testo bude dole, a jabuke sa gornje strane.
5. Umutiti šlag, ukrasiti tortu i posuti je orasima.
Po želji preko kolača stavite šlag i ukrasite ga po želji