Najlepši KUGLOF KOLAČ bez mleka i jaja idealno je posluženje uz kafu - Miris cimeta i citrusa mami na zalogaj više, a suvo voće mu daje posebnu aromu
Posni kuglof sa suvim grožđem i cimetom je predivan i ukusan dezert za celu porodicu.
Najlepši kuglof kolač bez mleka i jaja pravi je izbor za sve ljubitelje jednostavnih, a ukusnih poslastica. Ovaj kolač je savršen za svaku priliku, a naročito kao idealno posluženje uz šoljicu omiljene kafe. Miris svežeg cimeta i citrusa širi se kroz prostor, mameći vas da uživate u svakom zalogaju, dok suvo voće dodaje posebnu aromu koja kolaču daje bogatstvo ukusa.
Bez obzira na to da li želite da impresionirate goste ili jednostavno uživate u slatkom trenutku, ovaj kuglof je ukusan, zdraviji i pravo zadovoljstvo za vaše nepce. Spreman je brzo, a ostavlja utisak kolača koji je priređen sa pažnjom i ljubavlju.
Sastojci:
430 g brašna
200 g šećera
150 g suvog grožđa
100 ml ulja
100 ml vode
rendana korica i sok 1 pomorandže
1 kašičica sirćeta
1 kašičica sode bikarbone
1/3 kašičice cimeta
Priprema:
Kako biste napravili kuglof, prvo narendajte koricu pomorandže i iscedite sok. Sipajte šećer u činiju i dodajte ulje. Sve izmešajte, pa dodajte koricu od pomorandže i sok od pomorandže. Sve malo promešajte. Pomešajte sodu sa kašičicom sirćeta i dodajte u testo. Ponovo izmešajte.
U ovu mešavinu postepeno dodajte brašno i cimet. Mešajte sve dok ne postane glatko. U oprano i osušeno suvo grožđe dodati pola kašike brašna i izmešajte, pa ga nakon toga dodajte u testo. Ponovo sve izmešajte.
Podmažite pleh uljem i pospite brašnom. Gotovo testo pažljivo stavite u pripremljeni kalup za kuglof. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko sat vremena. Pospite šećerom u prahu i uživajte.