Најлепши КУГЛОФ КОЛАЧ без млека и јаја идеално је послужење уз кафу - Мирис цимета и цитруса мами на залогај више, а суво воће му даје посебну арому
Посни куглоф са сувим грожђем и циметом је предиван и укусан дезерт за целу породицу.
Најлепши куглоф колач без млека и јаја прави је избор за све љубитеље једноставних, а укусних посластица. Овај колач је савршен за сваку прилику, а нарочито као идеално послужење уз шољицу омиљене кафе. Мирис свежег цимета и цитруса шири се кроз простор, мамећи вас да уживате у сваком залогају, док суво воће додаје посебну арому која колачу даје богатство укуса.
Без обзира на то да ли желите да импресионирате госте или једноставно уживате у слатком тренутку, овај куглоф је укусан, здравији и право задовољство за ваше непце. Спреман је брзо, а оставља утисак колача који је приређен са пажњом и љубављу.
Састојци:
430 г брашна
200 г шећера
150 г сувог грожђа
100 мл уља
100 мл воде
рендана корица и сок 1 поморанџе
1 кашичица сирћета
1 кашичица соде бикарбоне
1/3 кашичице цимета
Припрема:
Како бисте направили куглоф, прво нарендајте корицу поморанџе и исцедите сок. Сипајте шећер у чинију и додајте уље. Све измешајте, па додајте корицу од поморанџе и сок од поморанџе. Све мало промешајте. Помешајте соду са кашичицом сирћета и додајте у тесто. Поново измешајте.
У ову мешавину постепено додајте брашно и цимет. Мешајте све док не постане глатко. У опрано и осушено суво грожђе додати пола кашике брашна и измешајте, па га након тога додајте у тесто. Поново све измешајте.
Подмажите плех уљем и поспите брашном. Готово тесто пажљиво ставите у припремљени калуп за куглоф. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени, око сат времена. Поспите шећером у праху и уживајте.