Najsočnija PILETINA U SAFTU sa povrćem - Ukusan i brz ručak koji možete spremiti za manje od pola sata
Ukoliko razmišljate šta za ručak, potraga sada prestaje!
Piletina je najčešća vrsta mesa koja se koristi u svakodnevnoj ishrani. S tim u vezi, donosimo vam predlog za bogat obrok koji je uključuje.
Sastojci:
- pileće grudi
- crni luk
- šargarepa
- koren celera
- 50 ml sosa od paradajza
- peršun
- grašak iz konzerve
- brašno
Priprema:
Izrežite pileće grudi na sitne kocke, te začinite suncekretovim i maslinovim uljem, solju, biberom, suvim začinom i slatkom crvenom paprikom. Ostavite u marinadi, ukoliko imate vremena. Ako ne, možete odmah dalje.
Izrežite povrće na željene oblike i ostavite sa strane.
Piletinu uvaljajte u brašno i propržite oko 5 minuta, čisto da se malo uhvati boja, te je izvadite iz tiganja. Zatim, propržite povrće. Dodajte paradajz sos i oko 300 ml vode.
Vratite meso i sve zajedno dinstajte još 10-15 minuta. Dodajte grašak iz konzerve i izvadite nakon 5 minuta. Prijatno!