Ne stavlja piletinu, a ni svinjetinu - Recept za PODVARAK Zorice Brunclik koji je oduševio goste, tajna je u ovom sastojku
Pevačica je mnoge oduševila svojim kulinarskim veštinama, a recep za njenu salatu odavno je već viralan na društvenim mrežama.
Pevačica Zorica Brunclik oduševila je gledaoce u sada već veoma popularnoj epizodi emisije "Na večeri kod..." kada je pripremila salatu sa belim mesom, narom i kikirikijem koju već mnogi i zovu Brunclik salata.
Tom prilikom pripremila je kao glavno jelo i tradicionalni podvarak sa ćuretinom koji je servirala sa domaćom projom. Evo i recepta.
Sastojci:
ćuretina
kiseli kupus
mešavina začina
biber
lovorov list
maslinovo ulje
Priprema:
Ćuretinu iseći na komade, dobro je začiniti, a zatim je peći u rerni, na maslinovom ulju. Kiseli kupus dobro oprati, sitno iseckati, začiniti i staviti u šerpu da se dinsta. Po potrebi dodavati vodu. Kada je kupus skoro gotov istresti ga u zemljanu posudu i staviti u rernu da se ispeče. Kupus i ćuretinu poslužiti uz proju.