Obogatite svoju trpezu POSNOM MUSAKOM - Priuštite porodici i sebi pravu gozbu koja će vas dugo držati sitim
Musaka je mnogima omiljeno jelo, a neće morati da je se odriču ni tokom posta.
Ručak ne bi trebalo da prolazi bez jela punog ukusa i mirisa koji se širi celom kućom. Donosimo vam recept za posnu musaku koju možete spremiti već danas.
Sastojci:
- krompir
- crni luk
- sojine ljuspice
- šargarepa
- pasirani paradajz
- začini
- beli luk
Za preliv:
- vegeta
- biber
- začini po ukusu
- ulje
Priprema:
Krompire oljuštite i izrežite na kolutove, pa stavite u vodu da ne pocrne. Sojine ljuspice prelijte vodom da bi se nadule.
Propržite sitno naseckan crni luk i šargarepu, pa pridružite sojine ljuspice, beli luk i začine. Kada se sjedini, sipajte pasirani paradajz.
Kuvajte 15 minuta dok povremeno dodajete vodu.
Pleh prvo nauljite, stavite krompir, pa nadev. Ponavljajte dok ne ostanete bez sastojaka.
Napravite preliv i sipajte preko musake. Pecite je oko 40 minuta dok je prekrivena aluminijumskom folijom. Kada je krompir gotov, skinite foliju i vratite u pećnicu na još 5 minuta. Uživajte!