Обогатите своју трпезу ПОСНОМ МУСАКОМ - Приуштите породици и себи праву гозбу која ће вас дуго држати ситим
Мусака је многима омиљено јело, а неће морати да је се одричу ни током поста.
Ручак не би требало да пролази без јела пуног укуса и мириса који се шири целом кућом. Доносимо вам рецепт за посну мусаку коју можете спремити већ данас.
Састојци:
- кромпир
- црни лук
- сојине љуспице
- шаргарепа
- пасирани парадајз
- зачини
- бели лук
За прелив:
- вегета
- бибер
- зачини по укусу
- уље
Припрема:
Кромпире ољуштите и изрежите на колутове, па ставите у воду да не поцрне. Сојине љуспице прелијте водом да би се надуле.
Пропржите ситно насецкан црни лук и шаргарепу, па придружите сојине љуспице, бели лук и зачине. Када се сједини, сипајте пасирани парадајз.
Кувајте 15 минута док повремено додајете воду.
Плех прво науљите, ставите кромпир, па надев. Понављајте док не останете без састојака.
Направите прелив и сипајте преко мусаке. Пеците је око 40 минута док је прекривена алуминијумском фолијом. Када је кромпир готов, скините фолију и вратите у пећницу на још 5 минута. Уживајте!