Ovo ni SIT NE ODBIJA! CARSKO meso, koje što duže stoji pruža bolji ukus, za ovo će vam tražiti RECEPT sigurno
Napravite ovaj recept i nestaće brže sa stola nego što možete da servirate.
Ukoliko želite ručak koji je ukusan i ekonomičan ovo je idealan recept za vas. Kada ga budete spremili, sigurni smo da će vam svi tražiti recept.
Ovaj pravi delikates uz dodatak povrća kao prilog, ispuniće svaku trpezu.
- Sastojci:
- 1.8 kg svinjskog mesa (svinjski stomak/svinjska trbušina)
- peršun
- jedna papričica
- 3 čena belog luka
- crvena začinska paprika ljuta i slatka
- senf
- so
- biber
- 50 ml ulja
Priprema:
Svinjsko meso, najpre oprati i ubrusom upijte "višak vode". Komad mesa izrezati na dva dela, jer će se na taj način lakše i bolje ispeći. Parče mesa okrenuti na poleđinu gde je "koža" i izrezati parčiće dubine nešto malo manje od 1 cm poprečno da na taj način dobijete kockice. Isti postupak ponoviti i sa drugim parčetom mesa. Gornji deo mesa se ne seče.
Priprema marinade:
Sitno iseckati peršun, zatim papričicu na sitnije komade. Dodati sitno isečene čenove belog luka. Sve sjediniti u jednu činiju i usitniti. Dodati začine, biber, crvenu ljutu papriku, slatku papriku i dodati so po ukusu (za ovu količinu poželjno tri kasičice). Takođe dodati kašiku senfa, malo ulja i sve sjediniti.
Pripremljeno meso natopite pripremljenom marinadom i dobro utrljajte. Ovako marinirano meso ubacujemo u najlon vrećicu, koju pre stavljanja u pekač dobro zatvorimo. Kako je preporuka da meso dobro odstoji barem četiri sata, preporučuje se da se stavi u frižider, a ukoliko ste u prilici pripremite i dan ranije jer što duže stoji ukus će biti bolji.
Meso izvadimo iz najlon vrećice i stavljamo ga na već pripremljen papir za pečenje, a preko parčića mesa stavljamo aluminijumsku foliju i pečemo bez otvaranja na 200 stepeni, sat vremena.
Nakon sat vremena, otvaramo "paketiće" mesa koje je u foliji.
Pripremamo prilog krupno isečenog krompira i luka. Dve do tri šargarepe takođe krupnije isečene. Sve to stavimo u pleh i preko priloga dodamo marinirano meso. Pečemo uz povremeno mešanje još 45 minuta do sat vremena.
Prijatno!