Ово ни СИТ НЕ ОДБИЈА! ЦАРСКО месо, које што дуже стоји пружа бољи укус, за ово ће вам тражити РЕЦЕПТ сигурно
Направите овај рецепт и нестаће брже са стола него што можете да сервирате.
Уколико желите ручак који је укусан и економичан ово је идеалан рецепт за вас. Када га будете спремили, сигурни смо да ће вам сви тражити рецепт.
Овај прави деликатес уз додатак поврћа као прилог, испуниће сваку трпезу.
- Састојци:
- 1.8 кг свињског меса (свињски стомак/свињска трбушина)
- першун
- једна папричица
- 3 чена белог лука
- црвена зачинска паприка љута и слатка
- сенф
- со
- бибер
- 50 мл уља
Припрема:
Свињско месо, најпре опрати и убрусом упијте "вишак воде". Комад меса изрезати на два дела, јер ће се на тај начин лакше и боље испећи. Парче меса окренути на полеђину где је "кожа" и изрезати парчиће дубине нешто мало мање од 1 цм попречно да на тај начин добијете коцкице. Исти поступак поновити и са другим парчетом меса. Горњи део меса се не сече.
Припрема маринаде:
Ситно исецкати першун, затим папричицу на ситније комаде. Додати ситно исечене ченове белог лука. Све сјединити у једну чинију и уситнити. Додати зачине, бибер, црвену љуту паприку, слатку паприку и додати со по укусу (за ову количину пожељно три касичице). Такође додати кашику сенфа, мало уља и све сјединити.
Припремљено месо натопите припремљеном маринадом и добро утрљајте. Овако маринирано месо убацујемо у најлон врећицу, коју пре стављања у пекач добро затворимо. Како је препорука да месо добро одстоји барем четири сата, препоручује се да се стави у фрижидер, а уколико сте у прилици припремите и дан раније јер што дуже стоји укус ће бити бољи.
Месо извадимо из најлон врећице и стављамо га на већ припремљен папир за печење, а преко парчића меса стављамо алуминијумску фолију и печемо без отварања на 200 степени, сат времена.
Након сат времена, отварамо "пакетиће" меса које је у фолији.
Припремамо прилог крупно исеченог кромпира и лука. Две до три шаргарепе такође крупније исечене. Све то ставимо у плех и преко прилога додамо маринирано месо. Печемо уз повремено мешање још 45 минута до сат времена.
Пријатно!