Ovako se sprema NAJBRŽA pita KROMPIRUŠA bez kapi ulja - Idealan hrskavi i hranljiv DORUČAK, a peče se samo 25 minuta
Uskršnji post je vreme kada mnogi isprobavaju recepte koji se znatno razlikuju od onih koje inače koriste. Međutim, posna pita sa različitim nadevima je neizostavna, a krompiruša zauzima posebno mesto.
Uskršnji post je vreme kada mnogi tragamo za jednostavnim, ali ukusnim jelima koja su u skladu sa postom. Ova posna krompiruša, pripremljena na vodi i bez kapi ulja, savršen je izbor za sve koji žele da uživaju u tradicionalnim jelima tokom posta.
Hrskava spolja, sočna i bogata iznutra, ova pita je jednostavna za pripremu, a izuzetno hranljiva i ukusna. Bez obzira da li tražite brzi doručak ili lagani ručak, ova krompiruša će zadovoljiti vaša čula, a pritom biti u potpunosti usklađena sa pravilima posta.
Potrebno je:
- 600 g krompira
- 1/2 crnog luka
- 1 čen belog luka
- 100 ml kisele vode
- 100 g palente
- 50 g belog brašna
- suvi začini, biber, origano
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Krompir i luk sitno iseckati, dodati ostale sastojke, promešati i peći u plehu obloženim pek papirom na 180 stepeni 25 minuta.
Ukoliko postite na ulju, krompir i luk malo prodinstajte, ostavite da se prohladi i dodajte ostale sastojke.
Recept preuzet sa TikTok/milenastojmenovic