Овако се спрема НАЈБРЖА пита КРОМПИРУША без капи уља - Идеалан хрскави и хранљив ДОРУЧАК, а пече се само 25 минута
Ускршњи пост је време када многи испробавају рецепте који се знатно разликују од оних које иначе користе. Међутим, посна пита са различитим надевима је неизоставна, а кромпируша заузима посебно место.
Ускршњи пост је време када многи трагамо за једноставним, али укусним јелима која су у складу са постом. Ова посна кромпируша, припремљена на води и без капи уља, савршен је избор за све који желе да уживају у традиционалним јелима током поста.
Хрскава споља, сочна и богата изнутра, ова пита је једноставна за припрему, а изузетно хранљива и укусна. Без обзира да ли тражите брзи доручак или лагани ручак, ова кромпируша ће задовољити ваша чула, а притом бити у потпуности усклађена са правилима поста.
Потребно је:
- 600 г кромпира
- 1/2 црног лука
- 1 чен белог лука
- 100 мл киселе воде
- 100 г паленте
- 50 г белог брашна
- суви зачини, бибер, оригано
- 1/2 прашка за пециво
Припрема:
Кромпир и лук ситно исецкати, додати остале састојке, промешати и пећи у плеху обложеним пек папиром на 180 степени 25 минута.
Уколико постите на уљу, кромпир и лук мало продинстајте, оставите да се прохлади и додајте остале састојке.
Рецепт преузет са ТикТок/миленастојменовиц