Ovo je recept za najmekši brauni sa malinama: Pravićete ga celo leto, svi će tražiti još
Nema ko vas neće pitati za recept.
Ako si ljubitelj spoja bogate čokoladne teksture i osvežavajućeg voća, ova ukusna poslastica s malinama je pun pogodak.
Jednostavna za pripremu, a rezultat je sočan, mekan kolač s blagom kiselkastom notom malina - savršen za svaku priliku, bilo da želiš zasladiti porodični ručak ili uživati uz kafu.
Sastojci i količina:
Brašno - 130 g
Šećer - 100 g
Kakao - 20 g
Maslac - 100 g
Tamna čokolada - 160 g
Jaja - 2 komada
Vanilin šećer - 1 kesica
Prašak za pecivo - 1 mala kasika
Maline - 200 g
Način pripreme:
Pripremite sve sastojke. Čokoladu nasjeckajte što sitnije, pa je zajedno s puterom, šećerom i malo mlijeka istopite na tihoj vatri, uz stalno miješanje kašikom. Smesu ostavite da se malo prohladi, da bude mlaka.
Pripremite kalup (promjera oko 20–30 cm ili po želji) i obložite ga papirom za pečenje. U čokoladnu smesu dodajte jaja i dobro izmiješajte žicom (ne mikserom). Zatim dodajte ostale sastojke redom i mešajte dok se sve lepo ne sjedini u ujednačenu smesu.
Zagrejte rernu na 180°C. Smesu izlijte u pripremljeni kalup, poravnajte vlažnom kašikom i ravnomjerno rasporedite maline po vrhu. Pecite 25-30 minuta, najbolje je proveriti čačkalicom – ako izađe skoro suva, gotovi su.