Ово је рецепт за најмекши брауни са малинама: Правићете га цело лето, сви ће тражити још
Нема ко вас неће питати за рецепт.
Ако си љубитељ споја богате чоколадне текстуре и освежавајућег воћа, ова укусна посластица с малинама је пун погодак.
Једноставна за припрему, а резултат је сочан, мекан колач с благом киселкастом нотом малина - савршен за сваку прилику, било да желиш засладити породични ручак или уживати уз кафу.
Састојци и количина:
Брашно - 130 г
Шећер - 100 г
Какао - 20 г
Маслац - 100 г
Тамна чоколада - 160 г
Јаја - 2 комада
Ванилин шећер - 1 кесица
Прашак за пециво - 1 мала касика
Малине - 200 г
Начин припреме:
Припремите све састојке. Чоколаду насјецкајте што ситније, па је заједно с путером, шећером и мало млијека истопите на тихој ватри, уз стално мијешање кашиком. Смесу оставите да се мало прохлади, да буде млака.
Припремите калуп (промјера око 20–30 цм или по жељи) и обложите га папиром за печење. У чоколадну смесу додајте јаја и добро измијешајте жицом (не миксером). Затим додајте остале састојке редом и мешајте док се све лепо не сједини у уједначену смесу.
Загрејте рерну на 180°Ц. Смесу излијте у припремљени калуп, поравнајте влажном кашиком и равномјерно распоредите малине по врху. Пеците 25-30 минута, најбоље је проверити чачкалицом – ако изађе скоро сува, готови су.