Pita od BAJATOG HLEBA: Genijalan način da osvežite stari hleb i napravite ukusan obrok, a pritom je jednostavno, ekonomično i raznovrsno
Ova jednostavna i ekonomična pita savršena je za doručak, užinu ili večeru, a priprema se za samo nekoliko koraka.
19.03.2025.
14:05
Komentari (0)
Bajati hleb je čest problem u mnogim domačinstvima, ali umesto da ga bacite, moćete da ga pretvorite u nešto izuzetno ukusno.
Sastojci
- Bajat hleb
- 150 g seckane šunke
- 150 g seckanog kačkavalja
- 3 jaja
- 1 šolja jogurta
Bajat hleb iseckajte na krupne kockice, a zatim poređajte u pleh koji ste prethodno premazali uljem.
Preko naseckanog hleba dodajte šunku i kačkavalj ili sastojke po želji i ukusu.
Umutite jaja i jogurt, posolite po ukusu, a zatim smesom prelijte hleb.
Pecite na 200 C oko 20 minuta, dok ne porumeni.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Adrijana Nikolic.