Počastite se RUSKIM KAPAMA - Šubarice na stolu za manje od 30 MINUTA, a dodir kremastog ukusa je neodoljiv
Predivan kolač oduševiće vaša čula.
Ruske kape su, prema postupku pripreme, uvek važile za jedan od zahtevnijih kolača. Uz recept koji vam donosimo ta predrasuda biće pobijena.
Sastojci za koru:
7 jaja
vanilin šećer
250 g šećera u prahu
100 ml vode
100 ml ulja
300 g brašna
kašičica praška za pecivo
dve kašike kakaoa
Za kremu:
400 ml mleka
vanilin šećer
tri kašike šećera
kašika brašna
dve kašike gustina
tri kašike margarina
150 g kokosa
Za glazuru:
120 g čokolade
dve kašike ulja
Priprema:
Odvojite belanca i umutite ih sa vanilin šećerom. Žumance pomešajte sa šećerom u prahu i dobro sjedinite.
Žumancima dodajte vodu i ulje, zatim ih mešajte dok je postanu jedno. Pridružite brašno, prašak za pecivo i kakao, pa ih mutite mikserom. Celoj smesi dodajte umućene belance.
Spremljenu koru prelijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Za kremu sve sastojke, osim margarina i kokosa, sipajte u mleko. Kuvajte dok smesa ne postane gusta, potom dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi. Neka se ohladi.
Ispečenu koru okrenite naopačke, čašom ili okruglim kalupom odvajajte kugle, razrežite ih na pola i filujte kremom.
Nakon filovanja, kremom obložite bočne ivice svake kape i uvaljajte u kokos.
Da biste dobili glazuru, istopite čokoladu na ulju i stavite na vrh svake šubarice. Prijatno!