Почастите се РУСКИМ КАПАМА - Шубарице на столу за мање од 30 МИНУТА, а додир кремастог укуса је неодољив
Предиван колач одушевиће ваша чула.
Руске капе су, према поступку припреме, увек важиле за један од захтевнијих колача. Уз рецепт који вам доносимо та предрасуда биће побијена.
Састојци за кору:
7 јаја
ванилин шећер
250 г шећера у праху
100 мл воде
100 мл уља
300 г брашна
кашичица прашка за пециво
две кашике какаоа
За крему:
400 мл млека
ванилин шећер
три кашике шећера
кашика брашна
две кашике густина
три кашике маргарина
150 г кокоса
За глазуру:
120 г чоколаде
две кашике уља
Припрема:
Одвојите беланца и умутите их са ванилин шећером. Жуманце помешајте са шећером у праху и добро сједините.
Жуманцима додајте воду и уље, затим их мешајте док је постану једно. Придружите брашно, прашак за пециво и какао, па их мутите миксером. Целој смеси додајте умућене беланце.
Спремљену кору прелијте у плех обложен папиром за печење, па пеците 15 минута на 200 степени.
За крему све састојке, осим маргарина и кокоса, сипајте у млеко. Кувајте док смеса не постане густа, потом додајте маргарин и мешајте док се не истопи. Нека се охлади.
Испечену кору окрените наопачке, чашом или округлим калупом одвајајте кугле, разрежите их на пола и филујте кремом.
Након филовања, кремом обложите бочне ивице сваке капе и уваљајте у кокос.
Да бисте добили глазуру, истопите чоколаду на уљу и ставите на врх сваке шубарице. Пријатно!