POSNA pita sa sojom i prazilukom je lepša od one sa MESOM - Pravi je HIT na SLAVAMA, brza i jednostavna priprema
Brza, laka i najmanje zahtevna priprema – šta više poželeti od posnog recepta? Pita je idealna za doručak ili za večeru, a lepa će biti i sutradan.
Posna pita sa sojom i prazilukom pravo je otkriće za sve koji žele ukusan, zdrav i lagan obrok, a opet ne žele da kompromituju sa bogatstvom ukusa. Ova pita je pravi hit na slavama – svi će se iznenaditi njenim savršenim skladom sočnog nadeva i hrskave kore, a sigurno će je voleti i oni koji nisu postili.
Brza i jednostavna za pripremu, pita sa sojom i prazilukom je idealna za sve prilike, od svakodnevnih obroka do svečanih trpeza. Mnogi tvrde da je čak lepša i ukusnija od tradicionalne pite sa mesom, jer sojino meso i praziluk zajedno stvaraju bogat, pun ukus koji neće nikog ostaviti ravnodušnim!
Sastojci za pitu od soje i praziluka:
1 pakovanje kora za pitu
1/2 struka praziluka
150 g sojinih ljuspica
1 šargarepa
1 kašika suvog biljnog začina
1/3 kašičice bibera
1 kašičica suvog peršuna
1 kašičica slatke aleve paprike
ulje
1 kesica praška za pecivo
100 ml vode
Priprema pite od soje i praziluka:
Stavite sojine ljuspice da se skuvaju, a onda ih isperite i iscedite. Sitno iseckajte praziluk i izrendajte šargarepu, pa neka se to zajedno dinsta. Kada se sve dobro izdinstalo dodajte soju. Smanjite temperaturu i na tihoj vatri dinstajte još nekih 15 minuta.
Koru poprskajte mešavinom vode, praška za pecivo i ulja, a onda je pokrijte drugom korom, ponovite postupak, pa onda trećom. Na treću ide fil. Zavijte kore u rolat i tako stavite u pleh.
Pecite 30 minuta na 200 stepeni.