Posno MEDENO SRCE - Recept za poslasticu svačijeg detinjstva, oduševiće vas svojom sličnošću sa kupovnim slatkišem
Svi smo kao mali obožavali medena srca, pogotovo ona domaća.
13.04.2025.
14:40
Komentari (0)
Medeno srce slatkiš je svačijeg detinjstva, a kada ga pripremite na postan način dobija posebnu draž. Ispratite brzinski recept i uživajte!
Sastojci:
200 g brašna
250 g šećera
kašika kakaoa
kašika cimeta
kašičica sode bikarbone
120 g džema po izboru (najbolje od kajsije)
3 dl kisele vode
50 ml ulja (ukoliko postite na vodi, izbacite ovaj sastojak)
čokolada
Priprema:
Pomešajte sve sastojke i lepo umutite mikserom. Smesu podelite na dva dela.
Prvi deo izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 160 stepeni.
Premažite džemom, pa prelijte drugom polovinom i nastavite da pečete još 25 minuta. Na vrh rasporedite istopljenu čokoladu. Prijatno!