Prava BOMBA ukusa: Voćna torta kremastog fila, hrskavog keksa i prelepog preliva od bele čokolade koja se topi u ustima
Kolač sa belom čokoladom i jagodama je prava poslastica koja spaja sve ukuse koje volimo.
30.03.2025.
20:08
Komentari (0)
Kada su u pitanju letnji deserti, ništa ne može da se uporedi sa laganim, kremastim kolačem sa jagodama koji pruža osveženje i zadovoljava sve vaše želje za slatkim.
Sastojci
- 200 g keksa
- 1 puding od vanile
- 500 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 300 g svežih jagoda
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g maskarpone sira
- 2 kašike euro krema
- 1 krem fix
- 1 vanilin šećer
- 3 veće iseckane jagode na sitno
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
Počnite tako što ćete skuvati puding, a zatim u ohlađeni puding dodajte izmrvljeni keks. Potom u pleh ravnomerno prelijte smesu.
Jagode iseckajte na listiće, a potom ih poređajte u pleh.
U slatku pavlaku dodajte sir, vanilin šećer, euro krem, seckane jagode i sve dobro sjedinite dok ne dobijete gustu smesu, a potom premažite preko jagoda.
U slatku pavlaku istopite čokoladu, a potom prelijte preko torte.
Dekorišite po ukusu.
Detaljnije o načinu pripreme na videu love_food_marina.