Provereni recept iz BAKINE kuhinje za najukusniju BORANIJU - Kremasta, raskuvana i ukrčkana, sprema se samo na OVAJ način
Pripremite ga danas, idealan je obrok za hladne dane!
Kada su u pitanju tradicionalna jela uvek se treba držati osnovnog recepta - tu ne možete da pogrešite.
Boranija - staro srpsko jelo koje se rado sprema u svim kućama sprema se lako. Naučite osnovni recept za pripremu boranije, a nakon toga možete praviti razne varijacije, dodajući različite vrste mesa.
Potrebno je:
1 veća glavica crnog luka
1 veća paprika
1 veća šargarepa
1/2 kg mlade boranije
1 mlad krompir na kockice
suvi začin
4 čena belog luka
1/2 kašike brašna
malo slatke ml paprike
3 kašike kuvanog paradajza
ulje
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk i sečenu papriku sa šargarepom na kolutove. Kad se proprži dodati boraniju i krompir na kockice. Sipati vodu da se kuva oko 50 minuta da boranija omekne. U tiganj dodati brašno i seckan beli luk i na vrlo malo ulja to propržiti da porumeni.
Dodati mlevenu papriku i odmah skloniti sa vatre i sipati zapršku u boraniju. Spati i kuvan paradajz. Posoliti ili dodati suvi začin 1 kašiku. Ostaviti da vri 4-5 minuta da se zgusne. Na kraju ubaciti obilno peršunov list. Naš ručak je gotov.