Проверени рецепт из БАКИНЕ кухиње за најукуснију БОРАНИЈУ - Кремаста, раскувана и укрчкана, спрема се само на ОВАЈ начин
Припремите га данас, идеалан је оброк за хладне дане!
Када су у питању традиционална јела увек се треба држати основног рецепта - ту не можете да погрешите.
Боранија - старо српско јело које се радо спрема у свим кућама спрема се лако. Научите основни рецепт за припрему бораније, а након тога можете правити разне варијације, додајући различите врсте меса.
Потребно је:
1 већа главица црног лука
1 већа паприка
1 већа шаргарепа
1/2 кг младе бораније
1 млад кромпир на коцкице
суви зачин
4 чена белог лука
1/2 кашике брашна
мало слатке мл паприке
3 кашике куваног парадајза
уље
першунов лист
Припрема:
На уљу пропржити сецкан лук и сечену паприку са шаргарепом на колутове. Кад се пропржи додати боранију и кромпир на коцкице. Сипати воду да се кува око 50 минута да боранија омекне. У тигањ додати брашно и сецкан бели лук и на врло мало уља то пропржити да порумени.
Додати млевену паприку и одмах склонити са ватре и сипати запршку у боранију. Спати и куван парадајз. Посолити или додати суви зачин 1 кашику. Оставити да ври 4-5 минута да се згусне. На крају убацити обилно першунов лист. Наш ручак је готов.