PUFNASTE kao oblak, pune krema i VOĆA: Brze domaće pogačice od lisnatog testa – miris detinjstva u svakom zalogaju, mekše i od krofni, a pravi se po bakinom receptu
Zaboravite na klasične krofne i dugo čekanje! Ove slatke krofne od lisnatog testa su pravo otkrovenje – hrskave spolja, a kremaste i voćne iznutra
Zaboravite na klasične krofne i dugo čekanje! Ove slatke krofne od lisnatog testa su pravo otkrovenje – hrskave spolja, a kremaste i voćne iznutra, kao mali deserti iz bajke. Prave se bez kvasca i prženja, pune se krem sirom i voćem, i gotove su za manje od 30 minuta!
Savršene su za leto, za goste, ili kad ti zatreba nešto što miriše na bakin sto i detinjstvo.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa (može i zamrznuto, samo prethodno odmrznuti)
- 300 g odleđenog i oceđenog šumskog voća (ili drugo voće po želji: maline, borovnice, breskve…)
- 300 g krem sira
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Uključi rernu na 200°C da se zagreva.
U činiji pomešaj krem sir, šećer i vanilin šećer – dobro umutiti dok ne postane gladak, kremast fil.
Dodaj voće i lagano promešaj da se rasporedi, ali da se ne zgnječi potpuno.
Razvuci lisnato testo i iseci na kvadrate ili krugove.
Na sredinu svakog stavi kašičicu fila i preklopi po želji (kao jastučić, trougao, rolnu…).
Poređaj na papir za pečenje, premaži mlekom ili žumancetom za sjaj.
Peci 15–20 minuta, dok ne porumene i narastu.