Starinske ČOKOLADNE OBLANDE iz bakine sveske - Recept koji nikad ne omane, pravi se od 5 sastojaka, a fil ostaje sočan i kremast danima
Ako volite tradicionalne kolače sa bogatim čokoladnim filom, starinske oblande su pravi izbor. Ovaj jednostavan recept iz bakine sveske uspeće svakome, a tajna se krije u samo pet sastojaka. Fil ostaje kremast i sočan, i to danima, a priprema je brza i laka – bez previše komplikacija. Savršen recept za sve sladokusce i idealan za sve prilike!
U svet modernih kolača i brze hrane, starinske oblande često zaboravimo, ali zapravo one pružaju pravo čudo – ukusan, kremasti užitak koji podseća na neka davna vremena. Ovaj recept je prava poslastica, koju je baka spremala svakog puta kad su dolazili gosti, ali i kada je želela da napravi nešto brzo i zasitno za svoju porodicu.
Za pripremu ove oblande biće vam potrebno samo 5 sastojaka:
Oblande – Kupićete standardne oblande, ali ukoliko želite da kolač bude još bogatiji, možete koristiti i one deblje.
Mleko – Idealno je kravlje, ali možete koristiti i biljno mleko, ako želite da recept bude vegan.
Celi šećer – Za kremasti fil i bogatstvo ukusa.
Kakao u prahu – Njegov bogat ukus daje prepoznatljiv miris čokolade i predivnu boju.
Maslac ili margarin – On je taj koji daje sočnost i kremastu teksturu filu.
Kada pomerite barijeru s 5 jednostavnih sastojaka, dolazimo do tajne koju svaka domaćica voli – brza i jednostavna priprema. Samo je potrebno da u šerpi zagrejete mleko, dodate šećer, kakao i maslac, i kuvate sve dok se ne sjedini u gust krem. Zatim fil nanesite na oblande, poređajte i ostavite da se ohladi. Za samo sat vremena, dobićete fenomenalan kolač koji je neodoljiv!
Šta je zapravo tajna ove oblande? Sočan fil koji ostaje kremast i kad kolač ostavite na stolu danima. Tajna je u maslacu i savršenoj ravnoteži između svih sastojaka. Ovo je recept koji nikada ne omane, čak i ako niste vešti u pravljenju kolača. Možete ga pripremiti čak i kada vam treba brzinski desert za iznenadne goste.
Kao dodatak, možete koristiti i malo čokolade ili oraha kao dekoraciju ili dodatak, ali samo sa osnovnim sastojcima, oblande će biti predivne. Savršen spoj teksture i ukusa, koji podseća na detinjstvo i mirise doma.
Saveti za još bolji rezultat:
Strpljenje je ključ: Iako se oblande brzo prave, da bi fil zaista ostao kremast i sočan, neka kolač stoji najmanje 1-2 sata pre nego što ga isečete.
Nemojte štedeti na maslacu – On daje pun ukus i sočnost koju mnogi kolači nemaju.
Kao varijantu možete dodati prah od vanile za još bogatiji ukus ili par kapi rumovog ekstrakta, koji će dodati specifičan šmek.
Uživajte u ovom jednostavnom, ali nezaboravnom kolaču koji vam vraća miris bakine kuhinje i toplinu porodičnih okupljanja!