Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НОВОГОДИШЊи КОЛАЧИЋи по рецепту Ане Ивановић: Тенисерка је БРЗО направила фантастичну посластицу

18.12.2021. 21:05
Пише:
Србија Данас
ana ivanović
ана ивановић / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/anaivanovic

Ана Ивановић често са пратиоцима на Инстаграму дели фотографије из приватног живота, а овог пута је поделила занимјив рецепт

У дому Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера већ сада се осећа празнична еуфорија, а поносни родитељи труде се да новогодишње и божићне празнике учине посебним за своје дечаке.

Овога пута мама и тата изабрали су и окитили јелку, а пажљиво бирају поклоне које ће њихови синови отварати 31. у поноћ.

НЕГА ЛИЦА ПОЗНАТИХ ДАМА: Шта све ЗБОГ ЛЕПОТЕ раде Северина, Лепа Брена и Снежана Савић

НЕГА ЛИЦА ПОЗНАТИХ ДАМА: Шта све ЗБОГ ЛЕПОТЕ раде Северина, Лепа Брена и Снежана Савић

Спремите се за ПРАЗНИЧНУ СЕЗОНУ: Стајлинг ИНСПИРАЦИЈЕ наших ПОЗНАТИХ ДАМА (ФОТО)

Спремите се за ПРАЗНИЧНУ СЕЗОНУ: Стајлинг ИНСПИРАЦИЈЕ наших ПОЗНАТИХ ДАМА (ФОТО)

Поред тога што су се потрудили око декорације, Ана је припремила омиљене новогодишње колачиће за своју породицу, а рецепт је поделила са својим пратиоцима на Инстаграм профилу.

- Пратите овај невероватни рецепт за „божићно дрвце слаткиш“ корак по корак и јавите ми да ли сте уживали у њему колико и моја породица и ја - написала је Ана.

Састојци:

  • 300 г банана
  • 160 мл бадемовог млека
  • 100 г ољуштеног тахинија
  • 2 кашичице сока од јабуке (јабуковаче)
  • 110 г меда (често га смањим, пошто су банане довољно слатке)
  • 1 кашичица чистог екстракта ваниле 
  • 240 г зоби
  • 60 г бланшираног бадема
  • 2 кашичице прашака за пециво
  • 1/2 кашичице соли

Упутства:

Загрејте рерну на 180Ц. Мешајте банану, млеко, тахини, сок од јабуке, мед и ванилију док не постане веома глатка смеса.

Додајте преостале састојке осим зоби и ручно умутите. У миксеру умутите зоб док не постане брашно, додајте у смесу и добро измешајте. Сипајте тесто у жељене облике божићних колачића на плех намазан путером. Пеците око 25 минута, па оставите да одстоји и охлади ван рерне. Поспите их шећером у праху и уживајте!