Заборавите куповни: Од САМО ТРИ састојка направите ДОМАЋИ ЈОГУРТ који је гушћи, укуснији и здравији од било ког из продавнице
Без конзерванса, адитива и непотребних додатака уз само три једноставна састојка.
У време када све више људи теже ка природној исхрани и домаћим производима, овај рецепт за домаћи јогурт дошао је као савршено решење.
Састојци
- 2 л крављег млека
- 2 кашике густина
- 100 мл јогурта
У шерпу сипајте млеко. У посуду растворите густина са мало млека, како би нестале грудвице, а потом сједините са млеком и промешајте. Кувајте млеко на средњој температури са непрестаним мешањем, све док не прокључа.
Након тога оставите млеко да се охлади, а потом покупите кајмак са врха.
Затим млеко вратите на средњој ватри, а потом додајте јогурт са непрестаним млеком док не прокључа. Потом јогурт сипајте у теглице и оставите у рерни на 100 Ц 4 сата, да се јогурт стегне.
Након четири сата, оставите да се охлади на собној температури, а потом оставите још 5 х у фрижидеру.
Детаљније о начину припреме на видеу Мој Кутак.