4 састојка и најлепши слаткиш је спреман: Анастасија Ражнатовић поделила рецепт због ког иде вода на уста
Фантастичан дезерт спреман је док се трепне оком, највећи изазов је не појести све одмах!
Цецина ћерка, Анастасија Гудељ, је у више наврата показала да је прави гурман, али и да се одлично сналази у кухињи, нарочито када су у питању слаткиши. Иако не експериментише често са компликованим рецептима, њена специјалност су брзе, једноставне и неодољиво укусне посластице.
Пре неколико година открила је рецепт за свој омиљени колач од само три основна састојка, који се прави без печења, за врло кратко време, а укусом осваја већ на први залогај.
Овај десерт је идеалан избор за све који обожавају слаткише, али немају времена за дуге припреме.
Колач од марципана и пистаћа – рецепт
Састојци:
200 г сирове смесе марципана
100 г несланих пистаћа, ситно сецканих
200 г беле чоколаде
2 кашике шећера у праху
Припрема:
Марципан насецкајте на ситније комаде и разрадите виљушком док не постане мекан и уједначен. У добијену смесу додајте шећер у праху и ситно сецкане пистаће, па све добро сједините док не добијете компактну масу.
Поквасите руке како се смеса не би лепила и од припремљене масе обликујте мале куглице. У међувремену отопите белу чоколаду на пари или тихој ватри. Сваку куглицу умочите у отопљену чоколаду, а затим их додатно поспите сецканим пистаћима за декорацију.
Куглице оставите да се чоколада стегне, а потом их послужите. Резултат је једноставан, а луксузан десерт, савршен уз кафу, за госте или као брза слатка ужина.