БАКИН КОЛАЧ који осваја на први залогај - Најлакши рецепт са мерама на чаше, готов за 20 минута и остаје свеж данима
Ако волите мирис домаћих колача из детињства, овај рецепт ће вас одушевити. Бакин колач у најлакшој верзији спрема се од састојака које већ имате у кухињи, а мера на чаше га чини практичним и једноставним. Идеална посластица за сваку прилику!
Бакин колач је класик који никада не излази из моде. Још су наше баке знале да од неколико основних састојака направе десерт који мирише на дом и окупљање око стола. Оно што овај рецепт чини посебним јесте брзина припреме и практичне мере на чаше – нема потребе за вагањем, а резултат је увек исти: колач који остаје свеж и мекан данима.
Састојци:
- 3 чаше брашна
- 1 чаша шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 1 кесица прашка за пециво
- 3 јајета
- 1 чаша уља
- 1 чаша млека
Припрема:
Пекач укључити да се загреје. Помешати суве састојке: брашно, прашак за пециво, шећер и ванилин шећер. Затим додати јаја, млеко и уље. Све добро измесати, да се добије фина смеса.