Брза и кремаста паста салата са краставцем – готова за 15 минута, а заљубићете се већ на први залогај
Једноставна за припрему, здрава и укусна – хладна паста салата са краставцем сигурно ће наћи своје место на вашој трпези.
Паста салата са краставцем једно је од оних јела које увек добро дође – било да вам треба брзи ручак, лагана вечера или прилог уз главно јело.
Спој кремасте пасте и хрскавог, освежавајућег краставца ствара хармонију укуса којој ретко ко може да одоли.
Састојци:
250 г тестенине (спирале, penne или fusilli)
1 већи краставац
150 г јогурта или грчког јогурта
2 кашике мајонеза (опционо, за кремастију текстуру)
2 чена белог лука
1 кашика маслиновог уља
со и бибер по укусу
свеж першун или мирођија за декорацију
Припрема:
Скувајте тестенину у посољеној води, оцедите и оставите да се потпуно охлади.
Краставац добро оперите и насецкајте на ситне коцкице или танке полумесеце.
У мањој чинији помешајте јогурт, мајонез, ситно исецкан бели лук, маслиново уље, со и бибер.
Спојите охлађену тестенину и краставац, па прелијте припремљеним дресингом. Све добро промешајте.
Украсите сецканим першуном или мирођијом.
Додатни савет:
Ако желите богатију верзију, можете додати ситно сецкану шунку, кукуруз шећерац, маслине или коцкице сира. Ова паста салата једнако лепо пристаје уз печену пилетину, рибу, али и као самосталан оброк.
Једноставна за припрему, здрава и укусна – хладна паста салата са краставцем сигурно ће наћи своје место на вашој трпези.