ДОМАЋА БОНЖИТА која осваја - посно, без глутена и додатог шећера, спремна са само 4 једноставна састојка за сваки дан и празничне тренутке
Замислите домаћи десерт који је истовремено посан, без глутена и без додатог шећера – а прави се са само 4 састојка! Ова Бонжита је брза, једноставна и савршена за сваки дан, али и за празничне тренутке када желите нешто слатко, а ипак лагано и здраво.
Домаћа Бонжита није само десерт – то је тренутак чисте уживанције који се топи у устима, а не оставља грижу савести. Са минималним бројем састојака и једноставном припремом, ова посна верзија омиљеног колача идеална је за све који пазе на здравље, али не желе да одустану од слатког задовољства.
У наставку ћемо вам показати како да за свега неколико минута направите савршену Бонжиту која одушевљава укусом, текстуром и изгледом, користећи само 4 једноставна састојка која сигурно имате у кући.
Рецепт за ову савршену здраву посластицу са својим пратиоцима поделила је Александра Ђорђевић на свом профилу Бигмама healthy food.
Састојци:
150г свежих урми без коштица
75г сировог сунцокрета
75г сирове голице (семе бундеве)
50г корнфлекса без шећера
Припрема:
Семенке сунцокрета и голице препеците у сувом тигању (дакле без подмазивања) 5-6 минута, уз повремено мешање, на овај начин се постиже хрскавост и интензивира укус семенки. Када су готове почну благо да пуцкетају.
Уколико вам урме нису скроз свеже потопите их мало у топлој води.
У сецку ставите све састојке и пулсирањем уситните и повежите састојке. Значи, немојте да их мељете без престанка него пулсирајте (укључујете и искључујете сецкалицу наизменично). Када су састојци довољно уситњени а смеса постане лепљива и компактна, изручите у калуп и добро утисните смесу. Оставите у фрижидеру да се још мало стегне и сеците барове.