Домаћа ПОСНА ПАШТЕТА коју сви хвале: савршена за славску трпезу и најбољи посни доручак без посебне припреме
Домаћа посна паштета коју сви хвале постала је прави хит на славским трпезама – кремаста, укусна и толико једноставна да је спремна за неколико минута. Идеална је и као најбржи посни доручак када желите нешто фино, а да не захтева посебну припрему.
Ако тражите савршен посни намаз који ће одушевити госте, али и уштедети ваше време, ова домаћа посна паштета је прави избор. Лако се комбинује уз хлеб, погачице, препеченице или крекере, а њен богат, ароматичан укус чини је неодољивом у свакој прилици. Управо зато многе домаћице кажу да је ово најбољи посни доручак – брзо се спрема, дуго остаје свежа и савршено се уклапа на славску трпезу. Практична, једноставна и невероватно укусна, ова паштета лако може постати ваша нова омиљена посна делиција.
Кремаста паштета од туњевине
Састојци:
2 конзервисане туњевине
1 кашика биљног путера
2 кашике маслиновог уља
2 чена белог лука
1 црни лук
прсохват млевене слатке паприке
1 кашичица сенфа
1 кашика листова свежег першуна
сок од пола лимуна
прсохват бибера
1/2 кашичице соли
Поступак:
По жељи додајте босиљак, мајчину душицу, влашац, мајонез, крем сир ако не постите или јаја, капаре, киселе краставце, инћуне, кукуруз…
Све састојке ставите у блендер и миксајте док паштета не добије једноличну конзистенцију.
Послужите у чинији, поспите сувим влашцем за декорацију и послужите уз препечени хлеб, крекере или омиљено слано пециво.