Само овако се правилно кува ЧАЈ ОД ЛОВОРА - Смирује кашаљ, добар је код гихта и проблема са варењем, јача имунитет
У последње време највише се ловоров лист користи за смиривање јаког кашља. Ловоров лист има својство јачања имунитета, али и прочишћавања дисајних путева.
Листови ловора су богати калијумом, бакром, манганом, калцијумом, гвожђем, цинком, магнезијумом, селеном и витамином Б. Због тога се годинама ловор користи за лечење дигестивних и кардиоваскуларних поремећаја, гихта и реуматизма, нервозе и несанице.
У последње време највише се ловоров лист користи за смиривање јаког кашља. Ловоров лист има својство јачања имунитета, али и прочишћавања дисајних путева.
Ево како се правилно кува чај од ловора:
Три свежа или сува ловорова листа исецкајте на мање комаде или ситно исецкајте па прелијте са 2,5 дцл воде и кувајте 10 минута. Склоните са рингле и оставите поклопљено 10 минута, па процедите. Када се мало прохлади, додати кашику лимуновог сока и једну кашике домаћег меда. Пијте две до три шоље чаја дневно.
Добробити чаја од ловора
- Ловоров лист садржи антибактеријска и антимикробна својства
побољшање имунолошког система јер је добар извор витамина А, витамина Б6 и витамина Ц - чај од ловоровог листа може да ублажи болове у стомаку
- чај од ловора је веома ароматичан, што може да помогне у ублажавању притиска у синусима или запушеном носу
- ловоров лист може да смањи количину уреазе у телу – ензима који, када је ван равнотеже, може довести до неколико гастричних поремећаја, укључујући камен у бубрегу
- ловоров лист даје добре резултате ако се користи за инхалацију и дезинфекцију.
Чај од ловора има широку примену, али се највише користи за смиривање кашља
Србија Данас/Стил, В.М./Пренела Ј.Ш.