Драгана Мићаловић открива ПОСНИ рецепт идеалан за БОЖИЋНИ ПОСТ и славску трпезу: здраво, дијетално, на води, брзо и јефтино - посни ручак за сваки дан
Ако ове године тражите брзо, посно, дијетално и потпуно на води јело које се спрема без компликација, Драгана Мићаловић има рецепт који је постао хит претрага у Србији. Идеално је за Божићни пост, посни ручак или лагану вечеру, а посебно га воле они који желе нешто укусно, здраво и једноставно.
Божићни пост је увек време када цела Србија на Google-u тражи идеје за посна јела на води, „шта брзо спремити за посни ручак“ и „здрави посни рецепти без уља“. Драгана Мићаловић је управо због тога поделила своје омиљено посно јело које испуњава све те критеријуме: лагано је, дијетално, припрема се за мање од пола сата и не захтева никакве специјалне састојке. Ово је рецепт који се савршено уклапа и у свакодневни мени током поста, али и у дане када желите нешто једноставно, а да притом не одступате од традиције.
Састојци:
- три везице младог лука
- три чена белог лука
- печена паприка (може и свежа)
- буковаче ( може и друге печурке које волите)
- зачини по жељи
- сок од парадајза
Припрема:
Како је написала на свом профилу, да би рецепт Драгане Мићаловић успео, од велике је важности да испоштујете следеће кораке:
- Лук динстати на води док не промени боју и то све на тихој ватри како не би загорео. Додати печену паприку, може и свежа, али са печеном је укусније.
Затим додати буковаче. Можете користити било које печурке, међутим како је глумица нагласила, буковаче су најлепше за припрему јер испусте своју воду.
Додати зачине по укусу и жељи и на крају све налити домаћим соком од парадајза.