Филетиране КИСЕЛЕ ПАПРИКЕ без кувања и конзерванса - Најбржи домаћи рецепт који траје целу зиму и готов је за 10 минута
Ако тражите најлакши начин да спремите зимницу без кувања, стерилизације и конзерванса — овај рецепт за филетиране киселе паприке биће ваш нови фаворит! Готове су за само 10 минута, а остају свеже и хрскаве месецима.
Заборавите на дуге сате проведене уз шпорет и компликоване рецепте за зимницу. Филетиране киселе паприке могу да се спреме без икаквог кувања, а укус им је чак и бољи од класичних варијанти. Све што вам треба су паприке, мало сирћета и неколико зачина које већ имате код куће.
Овај рецепт постао је прави хит међу домаћицама јер не садржи конзервансе, не захтева додатно пастеризовање, а паприке остају савршеног облика, боје и мириса. Идеалне су уз ручак, месо са роштиља или као освежавајућа зимница током хладних дана.
Рецепт за филетиране киселе паприке без кувања
Састојци:
- 1 кг паприка
- бибер у зрну
- ловоров лист
- 6 ченова белог лука
- со
- шећер
- сирће
Припрема:
Опрати паприке, очистити и исећи на филете, па ређати у тегле. У сваку теглу убацити бели лук, бибер у зрну и ловоров лист. Додати по једну кашичицу шећера и две кашичице соли, затим сипати по 9 кашика сирћета. Налити врелу, прокључалу воду до врха, затворити поклопцем и промућкати.
И то је све - без кувања, без додавања конзерванса, а паприке ће остати чврсте и укусне током целе зиме!