Гибаница ЕКСПРЕС – спремна за 3 минута! Умутите састојке, згужвајте коре и рерни препустите магију: Најбржи доручак који обожавају све генерације
Постоје јела који освајају једноставношћу и укусом, а гибаница је дефинитивно једно од њих. Овај класик домаће кухиње неизоставни је део трпезе, било да је реч о доручку, вечери или недељном ручку. Када се на ТикТоку појавио рецепт за најбржу гибаницу, који је поделио профил @darjanvasic, брзо је постао хит – јер ко може да одоли сочној и лиснатој пити која се спрема за трен ока?
Оно што ову гибаницу издваја јесте невероватна лакоћа припреме. Не морате да проводите сате у кухињи, а добићете јело које изгледа као да сте се баш потрудили. Све што треба да урадите јесте да умутите неколико основних састојака, коре мало "згужвате" и препустите рерни да одради остатак посла. Резултат је мекана, укусна и мирисна гибаница која осваја на први залогај.
Гибаница експрес
Потребно је:
500 г готових кора за питу
700 г сира по жељи
0,5 л јогурта
50 мл киселе воде
50 мл уља
50 мл млека
1 прашак за пециво
Припрема:
Умутите јогурт, киселу воду, уље, млеко, сир и прашак за пециво. У плех поређајте неколико кора као основу. Преостале коре кидајте или гужвајте, затим их умачите у припремљену мешавину и слажите преко подлоге.
Пеците у загрејаној рерни док гибаница не порумени и не постане хрскава споља, а сочна изнутра.
Топла гибаница спремна је за уживање – послужите је уз чашу јогурта или кисело млеко и добићете оброк којем ће се сви враћати.
Србија Данас/Блиц Жена, Ирис Крџић/Пренела Ј.Ш.