НАЈБРЖИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И ГРИЗОМ - Мере на чаше, готов за пола сата, рецепт наших бака и мајки који увек успева и мирише на детињство
Ако тражите једноставан, брз и старински колач који увек успева, овај рецепт са јабукама и гризом је прави избор. Све се мери чашама, припрема траје свега неколико минута, а укус враћа у кухиње наших бака и мајки. Сочан, мекан и мирисан – идеалан је када пожелите да засладите породицу без пуно муке.
Колачи са јабукама заузимају посебно место у свакој кухињи. То су они мириси и укуси који подсећају на детињство, на бакине рерне и поподневна окупљања уз кафу или млеко. Овај рецепт за колач са јабукама и гризом је прави пример једноставног старинског десерта – без компликација, све се мери чашама, а резултат је мекан и сочан колач који дуго остаје свеж. Захваљујући комбинацији јабука, гриза и ораха, добијате савршен баланс између лагане текстуре и богатог укуса.
Састојци за колач са јабукама и гризом:
2 јаја
1 чаша шећера (2 дл)
1 чаша гриза
1 чаша млевених ораха
1 чаша млека
1/2 чаше уља
2 средње јабуке (очишћене, изрендане)
2 кашике брашна
1 прашак за пециво
1/2 чаше сецканих ораха (можете додати и суво грожђе или друго суво воће по укусу)
5–6 кашика џема за премазивање печеног колача
Припрема