Једноставни СЛАТКИ УШТИПЦИ од 3 јајета и шоље брашна - Савршени churrosi готови за 15 минута, остају свежи и ваздушасти ДУГО
Ако сте љубитељ шпанских деликатеса, churrosi су сигурно један од најпознатијих слаткиша које сте желели да пробате. Ови мекани, хрскави и ароматични уштипци освојили су срца љубитеља слаткиша широм света, а њихов неодољив укус је задужен за специјалну чаролију која долази са сваким залогајем.
Ако сте љубитељ шпанских деликатеса, churrosi су сигурно један од најпознатијих слаткиша које сте желели да пробате. Ови мекани, хрскави и ароматични уштипци освојили су срца љубитеља слаткиша широм света, а њихов неодољив укус је задужен за специјалну чаролију која долази са сваким залогајем. И док су шпански churrosi синоним за уживање у хрскавој спољашњости и сочној унутрашњости, постоје и тајни састојци који их чине савршенима! Оно што многи не знају јесте да се прави шпански churros не прже само у праху од шећера и цимета – постоји посебна техника припреме која их чини меканима и ваздушастима, а управо ово је рецепт који је постао фаворит у шпанским домаћинствима.
Припремите се да откријете прави шпански рецепт за churrose који је савршен за сваку прилику – од породичних окупљања до опуштања уз омиљени чоколадни умак!
Састојци:
250 мл воде
100 г маслаца
1 жлица шећера
1 ванилин шећер
150 г брашна
2 прстохвата соли
3 јаја
Уље за пржење
Припрема:
У великој шерпи помешајте воду, маслац, шећер и ванилин шећер. Ставите на средњу температуру и кувајте док маслац не отопи и смеса не проври.
Када смеса почне да ври, додајте брашно и со. Мешајте енергично док се тесто не згусне и не почне да се одваја од ивица шерпе.
Склоните са ватре и оставите да се охлади на собној температури око 5 минута. Затим, додајте 3 јаја, једно по једно, и добро мешајте док не добијете глатко тесто.
Загрејте дубоко уље у великој тави. Тесто ставите у шприц са звездастим наставком или кесу за једнократну употребу, па шприцујте дугуљасте облике директно у вруће уље. Пржите churrose док не постану златно смеђи и хрскави.
Послужите их посуте шећером у праху и циметом за још лепши укус! Можете их послужити уз омиљени чоколадни умак или карамел сос.