Jednostavni SLATKI UŠTIPCI od 3 jajeta i šolje brašna - Savršeni churrosi gotovi za 15 minuta, ostaju sveži i vazdušasti DUGO
Ako ste ljubitelj španskih delikatesa, churrosi su sigurno jedan od najpoznatijih slatkiša koje ste želeli da probate. Ovi mekani, hrskavi i aromatični uštipci osvojili su srca ljubitelja slatkiša širom sveta, a njihov neodoljiv ukus je zadužen za specijalnu čaroliju koja dolazi sa svakim zalogajem.
Ako ste ljubitelj španskih delikatesa, churrosi su sigurno jedan od najpoznatijih slatkiša koje ste želeli da probate. Ovi mekani, hrskavi i aromatični uštipci osvojili su srca ljubitelja slatkiša širom sveta, a njihov neodoljiv ukus je zadužen za specijalnu čaroliju koja dolazi sa svakim zalogajem. I dok su španski churrosi sinonim za uživanje u hrskavoj spoljašnjosti i sočnoj unutrašnjosti, postoje i tajni sastojci koji ih čine savršenima! Ono što mnogi ne znaju jeste da se pravi španski churros ne prže samo u prahu od šećera i cimeta – postoji posebna tehnika pripreme koja ih čini mekanima i vazdušastima, a upravo ovo je recept koji je postao favorit u španskim domaćinstvima.
Pripremite se da otkrijete pravi španski recept za churrose koji je savršen za svaku priliku – od porodičnih okupljanja do opuštanja uz omiljeni čokoladni umak!
Sastojci:
250 ml vode
100 g maslaca
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
150 g brašna
2 prstohvata soli
3 jaja
Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj šerpi pomešajte vodu, maslac, šećer i vanilin šećer. Stavite na srednju temperaturu i kuvajte dok maslac ne otopi i smesa ne provri.
Kada smesa počne da vri, dodajte brašno i so. Mešajte energično dok se testo ne zgusne i ne počne da se odvaja od ivica šerpe.
Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi oko 5 minuta. Zatim, dodajte 3 jaja, jedno po jedno, i dobro mešajte dok ne dobijete glatko testo.
Zagrejte duboko ulje u velikoj tavi. Testo stavite u špric sa zvezdastim nastavkom ili kesu za jednokratnu upotrebu, pa špricujte duguljaste oblike direktno u vruće ulje. Pržite churrose dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
Poslužite ih posute šećerom u prahu i cimetom za još lepši ukus! Možete ih poslužiti uz omiljeni čokoladni umak ili karamel sos.