Кнедле ће вам бити мекане као облаци: Уз овај рецепт нема шансе да оманете - Супа укусна као из детињства
Традиционалним оброцима, није потребна претерана филозофија, својом једноставношћу освајају наша срца.
14.08.2025.
16:43
Коментари (0)
Свима је још из детињства остао урезан један оброк као оличење породичног ручка, домаће кухиње и топле атмосфере. Реч је о супи и то са кнедлама.
Ми вам доносимо један једноставан рецепт и неколико трикова - ваше кнедле ће увек бити меке, прозрачне и савршено укусне.
Састојци за 4 особе:
- 1 јаје
- 3 супене кашике пшеничног гриза
- 2-3 кашике уља или масти
- 1 кафена кашика зачина Ц
- на крају увек додати још додатне две кашика гриза
Припрема:
Јаја умутити виљушком и додати уље или маст. Затим додати гриз, али не препуне кашике јер на крају увек додате још две. Додати кафену кашичицу зачина Ц.
У супицу која кључа, полако спуштате кашиком кнедле. Када их додате све оставите да се крчкају неколико минута, а после тога склоните са ватре и поклопите да одстоји 10-15 минута.